En ny vakker vårdag!!

Som mange hageentusiaster, har jeg tusen prosjekt på gang. Det vitner bildet fra drivhuset om.det er stadig frø som skal plantes. Stikklinger som jeg ønsker å kultivere. Er jeg for utolmodig, hender det jeg planter dobbelt i pottene. Da vokser solsikker og tomatplanter side om side.  På fredag var jeg innom hagemessen i Grieghallen. Mange entusiastiske hagemennesker som stiller ut og mange besøkende. Kjøpte ranukler for første gang. En nydelig blomst jeg har lest om. Den skal blant annet skal være standhaftig mot snegler.

På bildet over er vi i urtehagen. Dette er Kvann. En av norges eldste kulturplanter. Hele planten og spesielt røttene inneholder eteriske oljer som gir en karakteristisk krydderlignende aroma og smak. Bønder var i tidligere tider pålagt å dyreke kvann. Planten er blant annet nevnt i Gulatingsloven. Da om straff for å gå i andres kvanngard. Munkene utnyttet kvann både som grønnsak og medisinvekst. Som medisin virker kvann stimulerende på fordøyelsessystemet. Jeg synes først og fremst historien til denne planten er så fasinerende. Men den er og nydelig , villig og har en flott grønnfarge tidlig vår.Rabarbra fikk plass blant urtene i fjor. Jeg har hatt den i hagen i mange år. Tror den kommer fra et nydeligt gammelt gårdstun på Søfteland. Smoget.  Rart å tenke på at den har sin opprinnelse fra Kina og Tibet.

Følg bloggen videre-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits