Å være ny i blogg verdenen!

Undertegnede har fått fin respons og mange hageglade meldinger på bloggen. Den absolutte ære for at jeg turde er min nydelige og flinke datter. Hun "designet" forsiden. Har siden gitt meg mange gode tips og lært meg opp. Nå har jeg lært at å kommentere innlegg ikke vanligvis skjer på egen blogg men på bloggen som responderer. Ups!!
 jeg lærer hele tiden.

Det gjør jeg i hagen også. Mange prosjekt skjer på lykke og fromme. Noe går veldigt fint og gir gode resultat. Andre prosjekt er å skyte høyt over mål. Spesielt gjelder det dyrkning av mer eksotiske planter.

På bildet over har jeg hentet en lønn på branntomten av Fantoft stavkirke. Etter brannen ble det lagt voller rundt tragedien. Planten jeg tok, vokste i disse. En liten sped plante med to blad. Etter å ha dyrket den i potte. Klippet  ovrnfra of nedentil ønsket jeg å gjøre den til en bonsai!!

Har alltid vært fasinert av japanske hager, eller kinesiske. De to strider litt om hvem som har æren for den tusenårig lange tradisjonen. Har besøkt japanske hager i Danmark, Sverige, England og faktisk i Kina. Elementer fra Japansk hagetradisjon er broer, lykter, grushager, mosehage og tepaviljonger. Mange planter med asiatisk opphav trives godt i Norsk klima.

Jeg har valgt bonsaitradisjonen i min hage. Begrense. Gjøre lite det som kan bli kjemper. Furu passer godt inn der . Pinus sylvestris. Et tre som kvister seg selv når de står tett.  Hos meg stammer jeg de opp og holder de lave. Så lav at jeg kan hver vår klippe skuddene ned før 15 juni. På den måten får en ett bonsailignende utrykk i hagen :-)

I potten til bonsai lønnen min, står et skilt jeg har fått fra Amerike. Den som planter en hage , planter litt lykke. Det tror jeg på!!

Følg bloggen min :-) 

Én kommentar

mettehobby

02.mai.2011 kl.17:46

At det plantes lykke da, ja det tror jeg også :) Kjempekjekt!! :) Ha en nydelig dag :)

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits