En lang og fin dag i hagen!

En lang og fin dag i hagen er over . I natt regnet det litt og det kommer godt med. Det er litt tørt i jorden.  Spesielt nysådde frø trenger fuktighet. Utenfor inngangsdøren vår har jeg plantet Gravmyrt. En krypende halvbusk med vintergrønne blad og nydelige lys blå blomster. Den må holdes litt i tømmer ellers så sprer den seg utover.Jeg har fire ulike hosta planter. To av disse er på vei opp fra jorden. Festelig å se hvordan de først kommer opp, for siden å rulle bladene sine ut.

Når bladene først er kommet, er de like fine hele sommeren.


Jeg tror hostaen under heter duggbladlilje. Den har klokkelignende blomster i høye ranker. Jeg hadde litt problemer en stund til å få den trivelig. Men etter ett år nede ved komposten, flyttet jeg den til andre bed og nå taler bildet for seg selv :-)

I høst plantet jeg ingen løk.  Alikevel er det kommet nydelige tulipaner. Bak tulipanene skimtes skogsjegg. Tror den strekker seg flere sentimeter hver dag.


Av og til blir ord overflødige.


Litt sommerblomster har jeg allerede kjøpt. Spanske margeritter lyser fint opp. Det er en taknemmelig plante som blomstrer hele sommeren
Vinteren har fart hardt mot flere av rosene mine og utskiftning er igang. Under ser dere to som har gitt opp. Røtter har alltid fasinert meg. Når jeg snur de døde rosetrena på hodet får jeg to søte troll i bedet. Røttene blir håret og podestedet blir ansiktet :-)

Følg bloggen videre:-)


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits