500 år før Kristus fantes det 600 bøker om roser hos en keiser i Kina!Det står i skriftene til en berømt kinesisk filosof. I dag er roser en stor industri. For oss nordboere, som bor i et mindre gunstig klima, er hardførhet kanskje det viktigste. Det er lett å glemme når vi enten står på torget i Bergen eller er innom et hagesenter. Den ene rosen vakrere enn den andre blir tilbudt oss.

I år har mange mistet  roser i hagene sine på grunn av vinteren. Oftest vil en erstatte disse men hva skal vi se etter?  Det kan være lurt å velge roser som er prøvedyrket i noen år. Kanskje skal jeg se etter hardførhet og motstandskraft mot sykdommer.

Rosen er kronet som blomstenes dronning!  Er kanskje ikke helt enig, undertegnede synes at langt fra mindre kresne planter er vel så vakre! :-)  Men historisk så har den jo fått sin plass. Kleopatre dekket gulvet i en sal med en alen tykt lag av duftende roser da hun ventet Antonius på besøk. En kan vel diskutere om det var Antonius evner , Kleopatras lidenskap eller rosene som var skylden? :-)Det mest nydelige er det naturen  som så enkelt gir alle, bare en ser seg rundt. De som bygger veier i Norge lager i skråninger og kanter , god grobunn, blant annet for oppvekst av furu og andre trær. Her har jeg hentet rydninger og skapt min egen stil på hagen. Stammet opp. Kvistet. Holdt nede i høyden.    

Følg med på¨bloggen om du har lyst. :-) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits