Første gang jeg så en linåker!

Første gang jeg så en linåker var på Maihaugen på Lillehammer. Et betagende syn. Høye slanke strå med ørsmå blader og himmelblå blomster. Siden har jeg alltid sådd linfrø slik at jeg har noen potter av det i urtehagen. Frøene tar jeg fra skapet på kjøkkenet. Lin er en gammel kulturplante. Frøene blir brukt i mat til både  mennesker og husdyr. Stråene lages det klær av. De gamle egyptiske mumiene ble svøpt i lin og romerene laget seil til skipene sine.  Frøna jeg har plantet i år står ennå i drivhusetSom en ser av bildet over er det snart ikke plass til å gå her lenger. Men det er system i rotet og om noen uker skal det meste være plantet ut.

Basilikum er allerede kommet lang, men den har reagert litt på kulden om natten. Jeg har plantet nye frø slik at jeg har avling lenger. Av en pakke frø kan en ha et års forsyning av denne nydelige urtenRabarbraen skal jeg snart høste fra. Gleder meg til friskt syltetøy eller rabarbragrøt med fløte namm!! I år har det kommet mye blomsterskudd. Det er utrolig flotte men bør fjernes for de reduserer avlingen.Setter de i et glass med vann og lar de være et blikkfang i hagen!Gressløk har jeg i flere potter. Som en ser på bildet er det allerede satt blomsterknopper. De rosa-fiolette blomstene er dekorative i seg selv og står fint ut i forsommeren. I noen av pottene lar jeg blomstene være i fred. Så får jeg et fargeinnslag i krydderhagen.

Velkommen til hagen min i morgen :-)

4 kommentarer

Elin.

08.mai.2011 kl.23:13

fina!

anne - moseplassen

14.mai.2011 kl.18:28

Lin er jo virkelig nydelig blomst. Jeg har kun sett en par planter, en hel åker må jo være et syn!

Jeg fant inn hit etter tips fra en leser som foreslo deg for en hageblogg-oversikt jeg holder.

Jeg har nå lagt deg til, dersom du ikke ønsker å stå på en slik liste så send meg en epost, så tar jeg deg naturligvis av.

http://hageblogger.blogspot.com/

Jeg blir veldig glad om du kjenner til blogger jeg ikke har fanget opp. Jeg har feks sett nå i våres at det er noen hageblogger her på blogg.no, så gi meg gjerne tips!

New dawn

16.mai.2011 kl.18:49

Heisan, her var det visst en ny blogg jeg ikke har vært innom. Lekkert og artig med rarbarbra i vase. dekorativt.

vandreogundre

16.mai.2011 kl.22:50

Så smart å bruke frøa ifrå skapet. Det skal eg jammen meg prøve. Lin blomster er nydelige!

Veldig fin blogg du har. Masse flott i hagen og drivhuset hjå deg!

Ha ein flott 17.mai :)

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits