Vincent van Gogh

Jeg var så heldig å få besøke Vincent van Gogh Gallery i Amsterdam for noen år siden. Jeg ble fjertret av alle de nydelige ,enormt store bildene av solsikker og iris. Siden har disse plantene vært innslag i min hage.

Fra barndommen av har jeg minner fra oldefars hage . Der er aurikkler sentralt. Nå er jeg så heldig at en nabo og min mor har gitt meg stikklinger av denne nydelige planten.

Ord blir overflødige. Fargene og blomstenes utforming er så spesiell.

I urtehagen er gressløken kommet lengst. Tenk så kjedelig smaksløkene ville vært uten den fantastiske løkfamilien. Gressløk er en ener til å få fram smaken i maten. Desuten er de fine bladene og nydelige blomstene flotte i hagen. Nå står blomstene i knopp. Rett før de springer ut i rosa fiolette blomster.
Noen sier at som hvitløk har gressløk en avskrekkende virkning på skadedyr. Bladlus og mellus.(kvitfly). Kanskje bør vi plante de mellom rosene?.

Ønsker dere alle en riktig fin 17 Mai!

Følg bloggen videre. :-)

2 kommentarer

Line

17.mai.2011 kl.23:17

Hei! Har kikket litt på bloggen din og liker den veldug godt. Tenker jeg følger deg videre :)

hilsen Line

18.mai.2011 kl.18:16

Gressløken din er kommet i fine knopper, det e ikke min ennu, selv om min er blitt stor, fine bilder, Lisbeth :)

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits