Å møte likemenn/kvinner!!!

Det å oppsøke  et forum der en møter andre hageinntereserte gir meg alltid "aha" opplevelser. I MARS var jeg på en forelesning om grønnsaksdyrkning. En av foreleserne ba de i forsamlingen som allerede hadde potter i vinduskarmen rekke opp hånden. Da jeg raskt  rakte opp armen pluss 95 % av de tilstedeværende, kjente jeg et streif av lykke og tilhørighet. :-)  Vi er mange!

Så langt er brytsukkereterne mine kommet i urtehagen. Det er tre hovedtyper. Sukkererter, pillerter og margerter. Slik jeg har lest meg till, er pill- og margerter de vi kjenner som gule og grønne erter  vi bruker i supper og erterstuing. Konserverte eller tørket. Sukkererter er de nydelige en kan spise ferske fra planten. Knipse av når du trenger noe søtt, eller ha i salaten, eller frese litt i smør før et måltid. Sistnevnte er min favoritt. I år har jeg plantet tre  store potter.  I høst var jeg ute i skogen og hentet bjørke kvister og laget espalier som de vokser i.

Det er foressten gøy å lage espalier. Gå ut i skogen finn rette greine. Kjøp litt tynn ståltråd og bruk fantasien.  I et hjemmelaget espalier trives også klematisen godt.

Hagen min lever sitt eget hemmelighetsfulle liv. Som tidligere nevnt har jeg ikke plantet noen løker i høst. se allikevell hva som dukker opp.  Er det rart noen av oss blir religiøse??Det har vært noen regnfulle dager. Kjempefint. Det har vært tørt i mai. Jeg ser at plantene alt fra gresstrå, blomster og trær våkner til liv. Temperaturen er fin og alt trives. Deilige mai!!!

Følg bloggen min videre :-)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits