Innspirasjon!!

Min bedre halvdel har innvitert meg til Chelsea flower show i London neste helg. Gleder meg vannvittig.!!

 Andre hageentusiaster har fortalt om fantastiske blomster og hageopplevelser der. Tusenvis av mennesker besøker showet, også dronning Elisabet. Jeg har kamera med og skal gi bred dekkning om opplevelsen:-).

Foruten hagen er katter også en kjær følgesvenn i livet mitt. Dette er Yasmin. Tidligere presentert. En Nydelig liten dame med stor D. Bestemt personlighet. Lar ingen skue henne på hårene. Setter klare grenser:-) 

Forskning har vist at en for 9000 år siden begynnte å temme katten i Midt- Østen. Århundrene etter har katten hatt et blandet forhold til mennesker. I Egypt  fra tidligere tider har katten vært gjenstand for tilbedelse. Selv i dag finner bønder mumifiserte katter i åkrene sine. Mumifisert katt har jeg selv sett på historisk museum i London. Fasinerende og rart.
Detter er det lille håp om en salvie plante i år. Vinteren har tatt hardt på planten.

Salviekrydderet har jeg kjent fra tidlige barneår, Uten å kjenne til planten. Mine foreldre kjøpte denne urten,  på apoteket , for å bruke i fyllet i kalkunen nyttårsaftenen.  Etter å ha fått egen urtehage har jeg  vært selvforsynt. Henger den i taket på kjøkkenet til tørk og jeg har salvie hele året!

Som legende urt har den vært brukt til munnsår og halsbetennelse. Fra sild og fra vilt som lever av fisk tar salvien bort litt av transmaken.

Navnet salvie er fra det latinske salvere, som betyr å redde eller være ved god helse. Et gammelsk engelsk ordtak sier: Den som vil leve evig, skal spise salvie i mai!!  I Italia blir frisk salvie drysset på brødskiver med smør og anbefalt som styrkemiddel

Følg bloggen videre.-) 

2 kommentarer

Helene

22.mai.2011 kl.17:38

Ååå! så heldig du er som skal på Chelsea blomster show! Gleder meg til å se bilder derfra når du kommer tilbake!

Heleneklem:o)

anne - moseplassen

24.mai.2011 kl.19:03

Heldig deg! Der skulle jeg gjerne ha vært, gleder meg til å få se bilder :D

Husk gode sko, og vær obs på at det visst er rimelig mye køståing.

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits