En er en, og to er to. Vi hopper i vann, vi triller i sand.

Sikk sakk, vi drypper på tak, tikk takk det regner i dag. Regn, regn, regn,regn,  deilig og vått , deilig og rått. O.s.v.          Slik uttrykkte Sigbjørn Obstfellder naturens luner. Og sannelig passer det på Vestlandet de siste dagene:-)

Dette bildet tok jeg for fem minutter siden. Vinden har tatt fatt i thujaen og for andre gang på rad lagt den flat. Den sperrer nå trappen ned til hagen. Pytt pytt! det gjør ikke så mye. Selv for en hage entusiast kan det bli for mye vær.

Ikke bare grønne vekster får plass i en hage. Små stilleben/ blikkfang kan være med å gjøre det koselig.Noen vakre gamle garnblåser gjør også nytte. Obs !! her ser jeg det må  litt metall maling til.Runde steiner fra en rullesteinsfjære i Austevoll. Kjenner lukten av tang, tare og frisk sjøluft:-)

Denne lille arbeidskaren står i gravmyrte bedet mitt. Steiner og skjell oppi trillebåre er hentet fra en av de mange fine strendene på Jæren.                                                                                                                                                             Det er foressten gøy å kjøre kystveien fra stavanger til Egersund. Bøndene setter ofte ut grønnsaker, frukt og planter som en kan kjøpe i små skur eller bord langs veien. For mange år  siden, kom jeg over en eiendommelig løk plante ved Borestranden.  På et lite skilt stod det: luftløk. Fem kroner i et syltetøyglass og jeg fikk med meg en plante som har gitt meg mange gleder.  Ikke minst delt med mange hagevenner.   Luftløk, som også kalles egyptisk luftløk , utvikler småløk oppe i blomsterstanden. Tidlig på året bruker en bladene som grasløk. Flerårig og hardfør.     Over : to krukker med luft/takløk. I den bakerste  har noen Markjordbær forvillet seg. De lever i fredelig sameksistens og gir oss svært så ulike smaksopplevelser.                                                                             


Bjerk i storm. Oljemaleri av Johan Christian Dahl. Malt 1849. En variant henger i Bergen Billedgalleri!!!
To andre varianter står for øyeblikket i nabohagen og får gjennomgå i maiværet!!

Følg gjerne bloggen videre:-)

Én kommentar

Helene

23.mai.2011 kl.21:21

Hei Igjen! Takk for besøk og koselig kommentar:o)

Man trenger ikke bo på Vestlandet for å ha sånt vær for tiden.. Her på Østlandet blåser "hatten av" og det regner sånn innimellom... Da er det godt med internett, der finner man alltid sol og sommer;o)

Heleneklem:o)

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits