Innenfor gjerdet!

 

Å få en hageinnteresse!  Hvor oppstår lidenskap? Oss mennesker som liker jord, frø, blomster det som gror  i naturen?

 

I min barndom har jeg tidligere nevnt ulike hager fra mor og fars siden. Like viktig for meg har vært den literaturen som tidlig ble presentert for meg.

Hjemme hos oss ramlet bøker frem fra lintøyskap og kjøkkenskap. Noe kaotisk kanskje men slik var det.  Tidlig ble jeg kjent med Markens grøde av min far. Knut Hamsun som forteller om Isak som bryter nymark i Nord Norge. En sann hyllest til naturen.Jonsokkoll.

Sigrid Undset. Et navn som varmer meg. Jeg har lest det meste av det hun har skrevet. En spennende forfatter.    Min mor kjøpte:" Innenfor gjerdet " av Nan Bentzen , da den kom ut!      Bjerkebæk på Lillehammer.   Sigrid Undset sitt rike. Ti mål stor eiendom som var hjemmet til nobelprisvinneren og tre små barn. En av dem  psykisk handikappet.  Hun hadde riktignok hushjelp og gartner. Noe som ikke var uvanlig på den tiden.  

Les boken Innenfor gjerdet! Ikke minst kapittelet : Hagen " Det tredje deiligste" i verden. Her tror jeg at mange kan finne ut hvorfor hage kan bli en lidenskap.

 Følg bloggen videre:-)

 

Én kommentar

justinpain

24.mai.2011 kl.21:02

helt nydelig hage du har, skal prøve å følge deg videre:)

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits