Royal horticultural society Chelsea Flower Show!

 Vanskelig å gi uttrykk for opplevelsen! Lærerikt og inspirerende! Først og fremst overveldende! Chrysanthemum en blomst jeg egenlig ikke har i hagen. eller kjøper! Her får det en annen dimensjon!Bildene er fra The Great Pavilion. Mange planteskoler viser frem plantene sine:

Engelske roser er en egen industri!  Populariteten strekker seg over hele verden. De produserer roser og eksporterer . Austin Rose Nursery Limited er en av de.  En planteskole fra Wolverhampton.

Ferdinand Picard!

Bildet under viser en enkel rosedam! Denne fikk en gullmedaje!! Lett å forstå når en står der. Litt mer vanskelig å fange i et bilde, når tusen andre mennesker omkranser det vakre! Under ser du Pat Austin. Dette var en ny fargekombinasjon i de engelske rosene. En sterk nykommer!What is an English Rose? Den engelske rosen er en sammenlignende ny gruppe av roser som hadde sitt utspring i 1970 tallet. De ble organisert fra kryssninger mellom enkelte gamle roser og moderne hybrider. Engelske roser kombinerer en egen sjarm  og duft fra de gamle roser og den vide fargen og styrken på moderne planter.Når vi kom inn i rosehagen hang disse nydelige over oss i en bue!! 

Ord blir overflødige!!
I min hage har Revebjeller|, Digitales purprea ,vært en kjærkommen gjest hvert eneste år. En nydelig plante som bare har vært der!!    Når jeg ser bladene lar jeg de være i fred.    Kommer med nydelige blomster året etter.              I parkene i London og på Chels Flower Show var de rikelig representert.

Store flotte eksemplarer!

Revebjellen kommer fra Vest Europa. De dyrkes , men ville planter regnes for å være bedre!                       Virkestoffer: Inneholder hjerteglykosider, antrakinoner, flavonioder og saponier. Digitoksin styrker hjerteslagene raskt, men skilles langsomt ut av kroppen. Advarsel: Store doser er dødlig. Planten er faktisk forbudt solgt i mange land!

Så enkelt kan det arrangeres! Litt plen litt sand!!

Se mer fra Chelsea Flower Show i morgen :-) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits