Ordet Bonsai er Japansk og betyr potteplante!

Kunsten er å temme normal vekst. Gjøre til miniatyr det som kan bli kjemper!!

Her er jeg på Chelsea Flower Show, på standen til:  Bonsai Kai.  Europas eldste Bonsai klubb. De møtes regelmessig for å dele kunnskap om vekst og dyrkning av bonsai. Denne planten er 40 år gammel.

Bonsai Kai hadde en nydelig ,voksen, Dame, på standen som villig formidlet kunnskap om kunsten. Bonsaien på bildet ble løftet opp fra jorden etter en stund. De passet på at røtter var i kontakt med jord, men plasserte, som dere ser en stenformasjon mellom planten og jorden. Sakte vokste røttene rundt stenen og laget dette spesielle bonsai treet.

Ikke ta bilde av meg sa hun med et lunt smil. Ta bilde av min fine jakke!!

Lenge ble jeg stående å lytte til hennes Bonsai råd!!!   Kjøp aldri ferdige bonsaier. Gå ut i naturen og finn plantene. Ta alltid med deg fire- fem planter. Din første bonsai vill som oftest stryke med. Da har du flere å prøve kunsten på!!

La planten stå i hagen i to el. tre år. Før du tar den opp og planter den i potte. Klipp gjerne av toppskudd og dyrk frem en skeiv grein el lignende. Planten vil alltid lage et skudd oppover som en kan følge senere. De skeive formene lager spenning i bonsaien.   Bildet over:  Mendip Bonsai Studio!  Planteskole for bonsai!

Federation of British Bonsai Societies!  Forbundet av Britiske Bonsai entusiaster, representerer individuelle Bonsai dyrkere og Bonsai næringsdrivende!  Bonsaien på bildet er 70 år gammel!!

Obs! Kanskje har treet gått i arv!!  :-) 

det var mange tusen besøkende på Chelsea Flower Show.  Bier , etter min menig,  velsignet gjest!!

Følg ferden til London videre i morgen :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

denhemmelighetsfullehagen

denhemmelighetsfullehagen

48, Bergen

Dette er en blogg om min hemmelighets fulle hage. www.denhemmelighetsfullehagen.blogg.no. Min lille 1 måls hage. Håper du finner inspirasjon gjennom bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits